Παντελεήμων Σουράνης

souranis
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

επικοινωνία με τον καλλιτέχνη: 6973 229009 

Ο Παντελεήμων Σουράνης γεννήθηκε στην Τήνο και σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου το 1992. Βραβεύτηκε από το πρώτο έτος για τις επιδόσεις του στη μαρμαρογλυπτική και ξεκίνησε να εργάζεται από το δεύτερο κιόλας έτος. Από το 1997 έχει εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα εργαστήρια γλυπτικής των Αθηνών, σε κάποια από αυτά και ως καλλιτεχνικός επιμελητής, όπως επίσης και στα αναστηλωτικά έργα του ναού του Ασκληπιού στη νότια κλίτη του ιερού βράχου της Ακρόπολης,
όπου εργάζεται ως σήμερα.
Έχει συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις με την ομάδα «ευ ζην», η μία εκ των οποίων έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου όπου και έλαβε έπαινο. Επίσης έχει παρουσιάσει δουλειά του σε μια ατομική έκθεση στην γενέτειρά του, σε  bazaar στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπως και στον Ιανό, ύστερα από την ευγενική πρόσκληση του συνθέτη Στέφανου Λογοθέτη, σε κονσέρτο αφιερωμένο στη Σολωμική ποίηση.


Παντελής Σουράνης - Συνέντευξη στον Ησαΐα Κων/νιδη - εφημερίδα "Ελεύθερη ώρα"


Παντελής Σουράνης - Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ποντίκι" 

Copyright © Gallery.gr 1999-2014
Images and content is copyright of Gallery.gr