Παναγιώτης Μεσσήνης
Ο Παναγιώτης Μεσσήνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής και μουσικής. Το 1968 - 1970 παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής και συντήρησης έργων τέχνης στο εργαστήρι Μαυροειδή και Παπαθεοδώρου. Το 1973 φεύγει για την Αμερική, όπου παρακολούθησε μαθήματα συντήρησης έργων τέχνης. Ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Αμερικής και του Καναδά, όπου πραγματοποίησε εκθέσεις και διακόσμησε ξενοδοχεία και κοσμικά κέντρα. ο 1976 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου αναλαμβάνει στην Αθήνα και στην Πάτρα δύο από τις οικογενειακές του γκαλερί.
Συγχρόνως δημιουργεί την πρώτη γκαλερί στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ονομάστηκε "Σαλόνι Τέχνης". Το 1977 δημιουργεί εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης και ανοίγει τη γκαλερί "Ζυγός" στο Ηράκλειο της Κρήτης, Ζωγράφου 13.
Το 1990 δημιουργεί τη γκαλερί "Δεσμός" Ηρακλείου. Από το 1977 που βρίσκεται στην Κρήτη διακοσμεί διάφορους χώρους συνεδριάσεων και ξενοδοχείων. Του αναθέτουν τη διακόσμηση και τη στοιχειοθέτηση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στον Αγιο Γεώργιο Λασιθίου καθώς επίσης και την Πινακοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου. Με την πολύχρονη πείρα και τις γνώσεις του, αναλαμβάνει τη συντήρηση, την εκτίμηση και την δημοπράτηση έργων τέχνης και αντικειμένων μεγάλης αξίας από δημόσιους οργανισμούς και επώνυμους συλλέκτες.

 Η Gallery.gr είναι η πρώτη ολοκληρωμένη Πύλη προβολής και πώλησης έργων τέχνης στο διαδίκτυο. Είναι ένας δικτυακός χώρος με παγκόσμια απήχηση, ο οποίος κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών σε καθημερινή βάση. Δίνει με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε ταλαντούχους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να προβάλλουν με πολύ μικρό κόστος τη δουλειά τους, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Gallery.gr ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1999 και σήμερα έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη Πύλη προβολής έργων Τέχνης στον κόσμο. Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου χώρου ανήκει στον κ. Παναγιώτη Μεσσήνη και η ανάπτυξη, υποστήριξη και βελτίωση του χώρου γίνεται από μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων συνεργατών, οι οποίοι είναι:

Εκτιμητής - συντηρητής έργων τέχνης: Παναγιώτης Μεσσήνης
Διαχείριση δικτυακού τόπου: Αντιγόνη Πλατάκη
Προγραμματιστής - WebDeveloper: Γιώργος Κανδυλάκης
Γραφίστρια - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αντιγόνη Πλατάκη
Μεταφράσεις: Εύη Αλμπαντάκη
Ιστορικοί Τέχνης - Κείμενα: Δήμητρα Σαρρή, Γιάννης Ζωγραφάκης
Εξωτερικός σύμβουλος: Κωνσταντίνος Αγγελιδάκης
Υπεύθυνος Πωλήσεων: Χρήστος Μεσσήνης
Copyright © Gallery.gr 1999-2014
Images and content is copyright of Gallery.gr