+30 2810 229045

Online Modern Art Gallery

Original Paintings of Contemporary Greek Artists

Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Natura Vindictae"

Sep 25th 2019 6:30pm

Πέμπτη πρωί, σε ένα γραφείο πλησίον της οδού Κολοκοτρώνη, όλοι οι υπάλληλοι αναστατωμένοι από τις φωνές και τη φασαρία, τρέχουν στην είσοδο τρομαγμένοι και μένουν εντέλει ενεοί, μπροστά σε δεκαπεντάχρονους εφήβους που φωνάζουν «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή»! Άλλοι επευφημούν, ενθαρρύνοντας και επιβραβεύοντας τους μαθητές και άλλοι κουνούν τα χέρια τους αδιάφορα, υποδεικνύοντας την ασημαντότητα της πορείας, δίνοντας έναν παραπάνω λόγο στα παιδιά να διαδηλώσουν.

Σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή λοιπόν. Ένα πρόβλημα που απασχολεί τον πλανήτη σε παγκόσμιο επίπεδο, πολύ λιγότερο δυστυχώς απ’όσο θα’πρεπε. Τί ρόλο διαδραματίζει σε αυτή την καταστροφή η ανθρώπινη παρέμβαση;Υπερθέρμανση και σεισμοί αλλα και πυρκαγιές, πλημμύρες. Καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό μίας ανήθικης εκμεταλλευτικής πολιτικής.

Η φύση αντιδρά αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία. Natura Vindictae είναι η φύση που εκδικείται, καταστρέφει τον εαυτό της και τον άνθρωπο. Τον πνίγει, τον καίει, τον πλακώνει. Κι εκείνος, εγκλωβισμένος σε έναν φαύλο κύκλο, συνεχίζει να καταστρέφει και να καταστρέφεται, ανίκανος να αντιδράσει.

Είμαστε όμως όντα φυσικά και η καταστροφή της φύσης συνδέεται με την αυτοκαταστροφή μας. Δώδεκα σύγχρονες καλλιτεχνικές συμμετοχές εκφράζουν το πώς βλέπει ο κόσμος της τέχνης αυτήν την καταστροφή του εσωτερικού φυσικού και του εξωτερικού φυσικού περιβάλλοντος, σε μία προσπάθεια για αφύπνιση. Για δράση. Δεν είναι άλλωστε αυτός ένας από τους πολλούς ρόλους της τέχνης;

 

Επιμέλεια: Ειρήνη-Μαρία Νανούρη

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Γκρίτζος, Νίκη Ζαχαρή, Γεωργία Θεολόγου, Έλενα Καλαποθάκου, Γιώργος Μέριανος, Παρασκευή Μπακάλου, Κωνσταντής Σκαντζής, Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου, Γιάννης Στεμπίλης, Στέφανος Φωλίνας και η Γωγωντίνα Ατζάμπου (Proastio Art) σε συνεργασία με την Laure Vermeersch.

 

Εγκαίνια: Τρίτη 8 Οκτωβρίου, από τις 20:00 μέχρι τις 23:00

Διάρκεια έκθεσης: 8-21.10.2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 11:30-16:00

Τρίτη-Πέμπτη Παρασκευή 16:00-20:30

 

ArteVisione Gallery, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, 694 595 1345, nchiotin@yahoo.gr