+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Athina Κοτσώνη

Athina Κοτσώνη

Η ζωγράφος Αθηνά Κοτσώνη-Συνετού γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ζωγραφίζει και είχε επαίνους και βραβεύσεις σε διαγωνισμούς.
 
Σπούδασε στις σχολές Βακαλό και ABC ζωγραφική και Διακοσμητική. Επίσης σπούδασε Μοντελίστ και Λογιστική. Παρακολούθησε επαγγελματικά course ζωγραφικής και εικαστικό Μορφωτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πομπιντού στη Γαλλία. Εξειδικεύτηκε στη Θαλασσογραφία και σε άλλες μορφές απόδοσης. Επίσης σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στα ΙΕΚ Πετρά και παρακολούθησε μαθήματα στο εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Intergraphics. Στο Παρίσι παρακολούθησε μαθήματα στη Ecole National Superieure des Beaux arts.

Μέχρι σήμερα έχει εκθέσει σε ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι (αίθουσα la maison de grece), στη Ρώμη, στη Βιέννη (αίθουσες Magistrat και La Revi Modern), στη Βουδαπέστη (galeri Petsi Miheli), στην Πολωνία (στις αίθουσες της Βαρσοβίας «Τζέκανκα» και στο Βρότσλαβ, «Παλάτσικ» και «Ντέσα», όπου είχε συνεργασίες με διακεκριμένους επιμελητές, θεωρητικούς και κριτικούς τέχνης.
 
Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση του εικαστικού θεσμού «ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Έλαβε μέρος σε διεθνείς εκθέσεις: στην Artistic Plates στο Centro de fortiera στην Αργεντινή, στο Centro de Arte στη Λισσαβώνα, στην έκθεση Tax free world exhibition στις Κάννες, στην έκθεση International art festival του ΟΜΜΑ Center στην Αμερική, στην ομαδική έκθεση “Desegni” στο Covento di S.Marco της Φλωρεντίας, και στην έκθεση “Motoperpeuto” στο Fontanellato της Πάρμας.
 
Προσωπογραφίες της βρίσκονται στο ΜΠΑΝΚΙΝΧΑΜ της βασίλισσας ΕΛΙΣΑΒΕΤ και της λαίδης ΝΤΑΙΑΝΑ ενώ έχει λάβει ευχαριστήριες επιστολές και από τους πρίγκιπες. Στο "Σπίτι του Ηθοποιού" έχει δωρίσει το πορτραίτο της ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ και έχει λάβει ευχαριστήρια επιστολή από την κα ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ. Στην Α' Εφορία έχει δωριθεί ένα έργο της με θέμα "Αρχαίο". Στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ έχει δωριθεί ένα έργο της με θέμα "Αρχαϊκό", ενώ έκανε ατομική έκθεση το 2005 και έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στο τοπικό κανάλι. Το 2004 έκανε ατομική έκθεση στην γκαλερί ΔΗΜΟΚΡΗΤΟΣ, Έκθεση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΑΤΩΝ στον Πειραιά σε ομαδική το 2005. Το 2005 στον Δήμο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ατομική. Στο Δήμο ΠΕΥΚΗΣ ομαδική το 2005 έλαβε έπαινο. Το 2005 2 ατομικές εκθέσεις με θέμα "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ενώ στην μια την είχε προσκαλέσει η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ.
 
Το 2009 είχε έκθεση υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην πινακοθήκη του ΠΕΙΡΑΙΑ. Τον Αύγουστο του 2009 στην Πάρο στο ξενοδοχείο ΑΝΕΖΙΝΑ. Στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ ΤΟ 2007. Στο ΦΛΟΙΣΒΟ σε ομαδική το 2009. Στο Δήμο Π. Φαλήρου ατομική το 2007. Δυο εκθέσεις στον ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ατομικές 2006-2008 και μια ομαδική με το σύλλογο ΤΕΧΝΕΣ και ΓΡΑΜΜΑΤΑ το 2009. Το 2006 έλαβε μέρος με το έργο της [ΒΥΘΟΣ] στην δημοπρασία ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ για τα ανθρωπινά δικαιώματα και το έργο της αγοράστηκε από μια συλλέκτρια δικηγόρο. Έλαβε μέρος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2006.  Στο Ανατολικό αεροδρόμιο ομαδική έκθεση το 2008. Είχε προσωπική ΓΚΑΛΕΡΙ στην ΜΥΚΟΝΟ για 6 μήνες το 2008 με μεγάλη επιτυχία. Το 2010 Συμμετείχε κι επιμελήθηκε της ομαδικής έκθεσης Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στο Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας. Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο ΓΚΑΖΙ το 2010 με θέμα ΓΥΝΑΙΚΑ 2010. Το 2016 συμμετείχε σε έκθεση ζωγραφικής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 11 & ​12 Ιουνίου.

Η αδιάκοπη αναζήτηση και μοναδική αγάπη της για την ζωγραφική και το ιδιαίτερα ξεχωριστό, επιβραβεύτηκε το 1998 από το Δήμο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Το 2005 πήρε το βραβείο ONUFRI από την Εθνική Πινακοθήκη Τιράνων, το 2004 στην «Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής 2004» πήρε το 1ο βραβείο με το άγαλμα «Ερμής». Το 2006 τιμήθηκε με βραβείο για τη συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση που έγινε στο Springfield των ΗΠΑ. Έλαβε έπαινο και χρυσό μετάλλιο από την UNESCO. Βραβεύτηκε επίσης από το «Παρνασσό» και τις λέσχες Laions και Rotary.

Με το έργο της ασχολήθηκαν σημαντικοί ιστορικοί τέχνης όπως ο Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αλέξανδρος Ξύδης, η Ελένη Βακαλό, η Μαίρη Αλεξίου, η Αγγέλα Ταμβάκη, η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, ο Λεόντιος Πετμεζάς και άλλοι. Το 2010 έγινε φοιτήτρια στο ανοικτό Πανεπιστήμιο - Ιστορία Τέχνης - με καθηγητή τον κ. Μάνο Στεφανίδη, ο οποίος εκτίμησε ιδιαίτερα την ανακάλυψη του Κώδικα Athina και τις αποκωδικοποιήσεις που έκανε στους πινάκες του Πικάσο, Μιχαήλ Άγγελου, Χίτλερ, Μυταρά, κ.α.

Στη διάρκεια αυτών των συνεργασιών ανέλυσε τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, παρουσιάζοντας μία περισσότερο πλούσια θεματογραφία, όπου το ιδιαίτερο «υγρό στοιχείο» είναι πλημμυρισμένο με την εσωτερική συναισθηματική νηνεμία και φόρτιση αντίστοιχα. Έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ (Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) το 2007 για τα τρισδιάστατα καράβια της. Εργάστηκε στην ΕΤ1, εκπομπή «Χρώμα-χρόνος» και στα ιδιωτικά κανάλια New Channel, Tempo, TV Magic και στο κανάλι Τηλεφώς σε εκπομπές με εικαστικό περιεχόμενο. Στις εκπομπές της που γνώρισαν την πλήρη αποδοχή του κοινού, φιλοξένησε πολλούς αξιόλογους νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.