+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Παναγιώτης Κουντουράς

Παναγιώτης Κουντουράς

Ο Πάνος Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Η ανησυχία του για τις τέχνες ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και έτσι ασχολείται με την ζωγραφική από τα μαθητικά του χρόνια δημιουργώντας έργα για την προσωπική του ευχαρίστηση.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τα τελευταία 12 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Βασική ασχολία του είναι η ζωγραφική και η αρχιτεκτονική. Το ατελιέ του βρίσκεται στο αρχιτεκτονικό του γραφείο d_code ARCHITECTS.

Μέσα από την ζωγραφική προσπαθεί να εκφράσει πιο ελεύθερες φόρμες που υπακούν όμως σε συνθετικούς κανόνες, τόσο όσον αφορά στη γεωμετρία αλλά και στην επιλογή των χρωμάτων.

Σε αυτή τη σειρά έργων, που τιτλοφορείται ‘ΤΗΞΕΙΣ, παρουσιάζεται ‘ένα χρωματικό περιβάλλον σε κατάσταση ρευστότητας’ .

Οι πίνακες που ζωγραφίζει έχουν όλοι μεγάλες διαστάσεις γιατί θέλει να κάνει τον παρατηρητή του έργου του να αισθάνεται ότι μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο που τον αγκαλιάζει. Αποφεύγει τους προφανείς συμβολισμούς και προτιμά την αφαίρεση.

Έχει δική του εκφραστική γλώσσα και γραφή χωρίς να θεωρήσει απαραίτητο να περιοριστεί στις κατακτήσεις των άλλων ομότεχνών του ή να ενταχθεί σε οποιοδήποτε από τα μεγάλα ρεύματα. Ζητάει και φτάνει σε μια καθαρά προσωπική εκφραστική γλώσσα και την κατακτεί.

Και κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι τόσο η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει ο καλλιτέχνης όσο η ικανότητά του να αξιοποιήσει τα πρωταρχικά και αρχετυπικά στοιχεία των μέσων του, του χρώματος της γραμμής και του χώρου. Αυτήν την ικανότητα έχει ο Πάνος Κουντουράς, χωρίς να θυσιάζει εντελώς την οπτική πραγματικότητα κατορθώνει να δίνει μια ποιητική μετάπλασή της, μια μεταγραφή της σε ένα εικαστικό ιδεόγραμμα που εκφράζει πολύ περισσότερα από την απλή μεταφορά της.