+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Κώστας Ρηγούλης

O Κώστας Ρηγούλης γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1954. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά η αγάπη του για την ζωγραφική τον έστρεψε σε άλλες κατευθύνσεις.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δάσκαλους τον Δ.Μυταρά και Π.Τέτση. Στα πρώτα χρόνια της ζωγραφικής του ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα θέματα κυρίως όμως με τοπία με παραστάσεις εμπνευσμένες από αρχαία γλυπτά και συνθέσεις όπου το κυρίαρχο στοιχείο ήταν η ανθρώπινη φιγούρα με ρεαλιστική απεικόνιση.

Στην εξέλιξη της δουλειάς του αρχίζει να αφαιρεί τα νατουραλιστικά στοιχεία και να δίνει έμφαση στη δομή και στη σύνθεση των σχημάτων που υπαγορεύονται από την εικόνα και ταυτόχρονα να φτάνει το χρώμα σε μεγάλο βαθμό κορεσμού.

Εχοντας πλέον την γυναικεία φιγούρα σχεδόν αποκλειστικά κυρίαρχο θέμα αρχίζει να προσθέτει συμβολικά στοιχεία στις συνθέσεις του περνώντας σε έναν πιο ονειρικό κόσμο. Οι μορφές είναι πλέον ρεαλιστικές και επανέρχεται η λεπτομέρεια σαν απαραίτητο στοιχείο της εικαστικής του έκφρασης.

Δουλεύει κυρίως με λάδια έχοντας όμως πειραματιστεί και χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές οι οποίες προσδίδουν μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο θέμα και εμπλουτίζουν την σύνθεση με την διαφοροποίηση των.