+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Νίκος Παπαδόπουλος

Νίκος Παπαδόπουλος

Ο γνωστός ζωγράφος Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική. Σε ηλικία 16 ετών πήρε το πρώτο βραβείο ζωγραφικής από την Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συμμετείχε επίσης στην περιοδεία «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» όπου παρουσίασε έργα ζωγραφικής στην Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Πύργο, Καστοριά, Ρόδο και Καβάλα. Έχει βραβευτεί στην Ιταλία και έχει πάρει υποτροφίες στον τομέα της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Η σωστή καλλιτεχνική παιδεία που έχει πάρει από νωρίς ο ζωγράφος γίνεται απόλυτα αντιληπτή στα έργα του.

 

Μέσα από τα έργα του καλλιτέχνη φαίνεται η επιθυμία του ζωγράφου αλλά και κάθε ανθρώπου για την ανεύρεση καλύτερων χώρων διαμονής. Οι ανθρώπινες φιγούρες στενά δεμένες με τη φύση αποτελούν πρόκληση για αλλαγή του τρόπου ζωής και για επιστροφή στις ρίζες.

Τα έργα ζωντανές απεικονίσεις μεταφέρουν το θεατή σε μία σφαίρα ονειρική και πραγματική μαζί. Τα χρώματα εναλλάσσονται και δένονται μεταξύ τους με τρόπο που δεν κουράζουν το βλέμμα του θεατή καθώς περνά από πίνακα σε πίνακα αλλά αντίθετα τον ευχαριστούν και τον ξεκουράζουν.

Τα φωτεινά χρώματα του ουρανού δένονται αρμονικά με το πράσινο του τοπίου και τις χαρακτηριστικές φιγούρες των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο. Στις θαλασσογραφίες τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας επηρεάζουν λες τα δέντρα και τα σπιτάκια της υπαίθρου που ολοκληρώνουν τα ζωγραφικά σύνολα, δημιουργώντας έργα που φανερώνουν την πείρα και την σωστή κατάρτιση που έχει πάρει ο ζωγράφος.

Γιάννης Ζωγραφάκης, Ιστορικός Τέχνης