+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Χαρίκλεια Κοσμαδάκη-Ζωγραφάκη

Η Χαρίκλεια Κοσμαδάκη - Ζωγραφάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου μένει και εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι μία ζωγράφος που με το ταλέντο της έχει καταφέρει να αποδώσει πάνω στο μουσαμά τις εικόνες που συγκρατεί με τη σκέψη της.

Με εξαιρετική μαεστρία παίζει με το φως και τη σκιά και συνδυάζοντας αυτά τα δύο στοιχεία καταφέρνει και αποδίδει ένα καθαρό ρεαλιστικό αποτέλεσμα που όμως δεν κλείνεται μέσα σε τυπικές φόρμες αλλά προχωράει δίνοντας σε αυτό το εικαστικό έργο μία διαφορετική διάσταση.

Απεικονίζοντας τις μορφές της, με μεγάλη ακρίβεια χωρίς όμως να προσθέτει στοιχεία υπερβολικά και περιττά, δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερίας και της ζωντάνιας μέσα στους πίνακές της.

Με τον ίδιο τρόπο, καταφέρνει και ταιριάζει μεταξύ τους τα χρώματα που χρησιμοποιεί διαχέονται το ένα μέσα στο άλλο και κάνουν τους πίνακες, να έχουν μία δυναμική και ένα πάθος που κάνουν το θεατή να μπορεί να γίνει μέρος τους και όχι απλά ένας αποξενωμένος δέκτης.

Η τέχνη από τη φύση της δίνει τη δυνατότητα στον κάθε καλλιτέχνη να εκφράσει τις σκέψεις του, άλλοτε απλοποιώντας τα σχήματα ή αφαιρώντας τα μέσα από τα έργα τους και άλλοτε εκφράζοντας τις σκέψεις τους μέσα από τις εικόνες και το χρώμα.

Η Χαρίκλεια Ζωγραφάκη διάλεξε να εκφραστεί μέσω της εικόνας και του χρώματος αποκτώντας έτσι ένα διαφορετικό εικαστικό ύφος και διαχωρίζοντας τη θέση της κατάφερε να αποκτήσει το προσωπικό της στυλ που θα κάνει σίγουρα αίσθηση.

Η παρουσία της στον εικαστικό χώρο είναι σημαντική και ξεχωριστή, έχει κάνει εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η δουλειά της βρίσκεται σε ιδιωτικές συλλογές και σε γνωστές Γκαλερί στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α., στη Γαλλία και αλλού.