+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Κική Βαθυπέτρου

Κική Βαθυπέτρου

Η Κικη Βαθυπετρoυ γνωστή καλλιτέχνης: στο χώρο της μούσικης είναι καθηγητρια πιάνου στο παραρτημα του Ελληνικού Ωδείου Ηρακλειου.

Μια άλλη κρυφή της αγάπη απο παντα ήταν η ζωγραφική. Απο πολλά χρονιά ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως λάδια, ακουαρέλες τέμπερες. Το ταλέντο της αναγνωρίοτηκε γρήγορα απο τους καλλιτέχνες Μιγαδή, Παρμακέλη, Φανουράκη και άλλους, που της έδωσαν θάρρος να συνεχίσει τη προσπάθειά της.

Τα ζωγραφικά της θέματα είναι γεμάτα απο το φως του Κρητικού τοπίου ενω οι λεπτομάρειες και τα χρώματα απο τα αγριολούλουδα απεικονίζονται απο το χρωστήρα της με μοναδική εκφραστικότητα.

 

Το μεγαλύτερο μέρος της τωρινής δουλειάς είναι τοπία. Το άνοιγμα στο ύπαιθρο, η απλοχωρία του τοπίου που καταυγάζεται από το φως, η μουσική των χρωμάτων, το υγρό στοιχείο, η θάλασσα, η φύση ενα γύρω με τα παιχνίδια, τις διακυμάνσεις του πράσινου, τα δένδρα με το πυκνό φύλλωμα, καπόιο ξωκλησσι στις γύρω πλάγιες. Τα ταπεινά αγριολούλουδα του αγρού με τις αγαπημένες "αστιβιδες" τον "έρωντα"...

Λάζαρος Ουσταμπασίδης (ΑΣΚΤ)


Η Κικη δεν ζωγραφίζει για να κερδίσει χρήματα. Ικανοποιεί πρώτα τον εαυτό της, και κάνει έργο αυτό που θαύμασε στη φύση, στα βουνά, τον κάμπο.

Κώστας Πετροπουλος, Λογοτέχνης και αρθρογραφος