+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Γιάννης Βακιρτζής

Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική, αρχιτεκτονική και γραφιστική. Μπήκε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και κάτω από τούς υπέροχους δασκάλους Μυταρά, Τέτση και Μαυροειδή. Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου του είναι τα ζωντανά και αρμονικά χρώματα, τα οποία διαβρώνουν το σχέδιο και το υποβάλουν στην πλαστικότητα. Οι συνθέσεις του είναι έντονες, άλλοτε με σχολαστική εκτέλεση, άλλοτε με περίσια πνευματικότητα. Τα θεματά του προβάλουν μια οικεία ζεστασιά και μια ρυθμική κίνηση. Η ζωγραφική του είναι μοναδική και πολύχρωμη με βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα.

Συμμετείχε σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα το 1984, προκάλεσε μια ευνοϊκή εντύπωση για την τόλμη και την πρωτοτυπία του, με τις συνθέσεις του. Μετά το 1984, εξέθεσε σε Γαλλία, Ελβετία συνεργαζόμενος με την γκαλερί Art6 Caen et Geneve. Το 2005 προβλήθηκε το βίντεο τέχνης με τίτλο “Vanito” στο MOMA. Έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη έκθεση ήταν στην αίθουσα Νικολάου Κεσανλή στην ΑΣΚΤ (2017) με τίτλο Les Frontieres d’ Art όπου χρησιμοποίησε κυρίως χαρτί, θέλοντας να δείξει ότι τα σύνορα της τέχνης δεν είναι απο ατσαλόσυρμα, είναι εύκολο να τα μετακινήσεις, να τα πας πιο πέρα, αλλά το ίδιο εύκολο είναι να τα περάσεις και να βρεθείς έξω από αυτά, στον χώρο που δεν είναι τέχνη.

Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία για το έργο του. Το 1971 το βραβείο σε μια ομαδική έκθεση που διοργάνωσε η Νομαρχία Πειραιά. Βραβείο το 1973 για να απεικονίσει την Καινή Διαθήκη σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε από την Επισκοπή του Πειραιά. Το 1974 και 1975 κέρδισε βραβεία σε διαγωνισμό από το Αρχηγείο Ναυτικού.