+30 2810 229045

Πύλη Σύγχρονης Τέχνης

Αυθεντικοί Πίνακες Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων

Δημήτριος Κεχαγιάς

Δημήτριος Κεχαγιάς

Ο Δημήτρης Κεχαγιάς γεννήθηκε στον Βόλο τη 19 Απριλιου 1969.

Την καλλιτεχνική του φλέβα την έδειξε σε πολύ μικρή ηλικία και στην ζωγραφική και στην μουσική. Δεν εγκατέλειψε ποτέ την ζωγραφική, στην οποία κατέφευγε για να καλύψει τον καλλιτεχνικό του οίστρο.

Είναι απόφοιτος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον τομέα της εθνικής άμυνας. Υπηρέτησε σε θέσεις κρατικού λειτουργού στο σχετικό αντικείμενο, έως και την συνταξιοδότησή του, στις αρχές του έτους 2021. Είναι έγγαμος και πατέρας 3 άρρενων τέκνων.

Διατέλεσε ποδοσφαιριστής σε ποδοσφαιρικό σύλλογο του Βόλου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και είναι οργανοπαίκτης έγχορδων μουσικών οργάνων (μπουζούκι και κιθάρα). Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη ζωγραφική. Ζωγραφίζει κατά κόρον ρεαλιστικούς ρομαντικούς πίνακες και τοπία, καθώς και πορτρέτα προσώπου.

Η εκφραστική δύναμη του ζωγράφου Δημήτρη Κεχαγιά βάζει σε σκέψεις κάθε θεατή του έργου του, δίνοντας του κίνητρα να συνεχίσει την αναζήτησή του στον χώρο της τέχνης.

Η ελεύθερη και γεμάτη μυστήριο έκφραση των έργων του δείχνει το ταλέντο του καλλιτέχνη.

Η σωστή σχεδιαστική γραφή και η αρμονία των χρωμάτων στα έργα του, συνυφασμένα με το ταλέντο του προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος παίζει με το χρώμα, πειραματίζεται και δίνει ένα αποτέλεσμα πλήρες με τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα να εναλλάσσονται αρμονικά με άψογη τεχνική στην πινελιά. Χαρακτηριστικό του είναι ότι τοποθετεί με άμεσο τρόπο το χρώμα στον μουσαμά.

Η θεματολογία του είναι μεγάλη, προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, λουλούδια, θάλασσες, τοπιογραφίες και πολλές άλλες συνθέσεις την αποτελούν. Θέματα ολοκληρωμένα γεμάτα ζωή. Με σωστή τεχνική ικανότητα.

Ένας καλλιτέχνης που περιηγείται στα μονοπάτια της ύλης και του μυαλού, εκφράζοντας ελεύθερα και δυναμικά τις απόψεις του, έχοντας πολλές πτυχές της ζωής στα έργα του.

Ο ζωγράφος με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο ζωγραφίζει έργα που ξεχωρίζουν γιατί, εκτός από το ταλέντο του, που φαίνεται από την πρώτη στιγμή, περικλείουν μέσα τους αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, χαρακτηριστικά που δημιουργούν το προσωπικό του στυλ.

Στις συνθέσεις του ζωγράφου Δημήτρη Κεχαγιά  κυριαρχούν οι γυναικείες φιγούρες που ξυπνούν τις αισθήσεις του παρατηρητή και δημιουργούν αισθήματα που τον μεταφέρουν στην εποχή του ρομαντισμού.

Έργα που κοιτάζοντας τα σε παίρνουν από την πραγματικότητα και σε περνούν στο όνειρο. Ο καλλιτέχνης αγγίζει τις ευαίσθητες πτυχές τις ψυχής και σου φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα και επιθυμίες που πιστεύαμε ότι ήταν ανύπαρκτα.

Παναγιώτης Μεσσήνης - Εκτιμητής Έργων Τέχνης


Ο Δημήτρης Κεχαγιάς, ένας νέος αυτοδίδακτος ζωγράφος με ταλέντο, είναι εκκολαπτόμενος στον χώρο της εικαστικής τέχνης. Βασικός στόχος του καλλιτέχνη είναι η επικοινωνία με το φιλότεχνο κοινό. Έχει καταφέρει να πετύχει μια εκμετάλλευση των ζωγραφικών του επιπέδων, να τοποθετήσει σωστά τα ζωγραφικά του θέματα και να χειριστεί την τοπική κλίμακα με ικανοποιητικό και αρκετά αποδοτικό τρόπο.

Τα δείγματα αυτά, σημειώνουν την ευαισθησία του καλλιτέχνη στα χρώματα, ένα αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στις αρχές της ζωγραφικής τέχνης. Έχει την προοπτική του σχεδίου και σωστή εφαρμογή της τονικής κλίμακας κάνοντας χρήση όλων των χρωμάτων.

Με το ενδιαφέρον θεματολόγιο του κερδίζει τον θεατή και κρατά το ενδιαφέρον του. Ποικίλη θεματολογία με κυρίαρχο θέμα τις γυναικείες φιγούρες κοντραρισμένες όμως στον οπτικό φακό των δικών του ματιών και ειδωμένες από την δική του οπτική γωνία.

Ο Δημήτρης Κεχαγιάς διαθέτει ευαισθησία, επιλεκτικότητα και γνώση των δυσκολιών της ζωγραφικής τέχνης.

Ο ζωγράφος δημιουργεί έργα που αιχμαλωτίζουν το μάτι και τη σκέψη. Ο κάθε παρατηρητής του έργου του μπορεί να ανακαλύψει το ύφος την τεχνική και την τεχνοτροπία του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη.

Μας χαρίζει εικαστικές συλλήψεις, που εκπέμπουν φως με τις χρωματικές τους συνθέσεις και κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Έργα που προκαλούν έντονα συναισθήματα, ταξιδεύοντας τους λάτρες της τέχνης σε κόσμους δημιουργικούς, με ιδέες αληθινές.

Συνθέσεις που ακροβατούν ανάμεσα στον πραγματικό και ιδεατό κόσμο, τονίζοντας την σημασία και την αναγκαιότητα της τέχνης σε ένα κόσμο υποταγμένο στην τεχνολογία με μόνες αποχρώσεις το μαύρο και το άσπρο.

Πιστεύω ότι η δυναμική απόδοση στα θέματα μεταφέρει στον παρατηρητή όχι μόνο πιο πιστά τις φιγούρες, αλλά και τις παρορμήσεις στη συγκεκριμένη αυτή δουλειά.

Παναγιώτης Καράμπελας - Κριτικός Λόγου και Τέχνης